Spelregels

Ga je een spelletje spelen, dan zal je jezelf uiteraard altijd aan de geldende spelregels moeten houden. Ook als je kiest voor online roulette zijn er spelregels waar je jezelf aan zal moeten houden en waar je bovendien ook nog eens geld door kunt winnen. Roulette is in principe een eenvoudig spel en daarmee voor iedere speler goed te bereiken. Ben je bekend met het spel dan kan je roulette voor geld spelen en heb je nog niet zoveel ervaring dan is gratis roulette ook gewoon beschikbaar. Wil je de roulette spelregels eerst eens goed onder de knie krijgen dan is het spelen van gratis roulette uiteraard een goede optie. Je kunt geen geld verliezen, maar uiteraard ook geen winsten maken. Toch heb je de mogelijkheid om een spel te verkennen en te zien hoe het werkt. Of je kiest voor een gratis variant of voor geld maakt in de regel niets uit. Het spel heeft dezelfde lay-out en het enige verschil is dus dat je wel of geen geld kunt winnen.

Spelen met een eigen inzet
Door de vele mogelijkheden die je hebt om bij roulette in te zetten kan je geheel op eigen wijze inzetten gaan plaatsen. Je doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld te verdienen. Dit doel kun je bereiken door met je inzet te voorspellen waar het balletje in het roulettewiel zal gaan stoppen. Heb je het bij het juiste eind, dan zal je voor jouw inzet een uitbetaling ontvangen. De hoogte van de uitbetaling is afhankelijk van de kansen op winst die jij met je inzet had. Heb je namelijk grote kansen op winst dan zal er minder geld gewonnen worden als bij hele kleine kansen op winst en dus meer risico. Voordat je in gaat zetten is het belangrijk om te weten dat roulette beschikbaar is voor ieder budget. Voor mensen met een klein budget is het al mogelijk om in te zetten aan een speeltafel met slechts 10 cent per speelronde. Anderzijds kan je ook met grotere bedragen spelen en komen inzetten van tientallen tot duizenden euro’s per speelronde ook gewoon voor.

Inside bets
Bij het spelen van roulette worden er 2 verschillende soorten inzetten van elkaar onderscheiden. Zo kun je kiezen voor een inside bet, maar is het ook mogelijk om een outside bet te plaatsen. De inside bets zijn de inzetten die je bij bijvoorbeeld Europees roulette kunt plaatsen op de vakken 0 tot en met 36. Je kunt daarbij kiezen om fiches in te zetten op hele nummers, maar ook op meerdere nummers tegelijk. Inzetten kan met 1 fiche uiteraard alleen op aangrenzende vakken. Je kunt je fiche leggen tussen 2 nummers, maar ook op het kruis tussen 4 nummers in om je inzetten te spreiden. Daarnaast is het ook mogelijk om op 3 nummers naast elkaar of om een blok van 6 nummers een inzet te plaatsen. Hiervoor moet je de fiches plaatsen aan de rand van het speelveld.

Outide bets
Zoals eerder al aangegeven zijn er ook mogelijkheden om outside bets te plaatsen. Een oustide bet plaats je aan de zijkant van het veld met nummers. De inzetten die je in deze vakken kunt plaatsen geven over het algemeen meerdere kansen op winst, omdat je speelt op meerdere nummers. Bij de outside bets kun je een inzet plaatsen die bijvoorbeeld geld voor een blok van 12 nummers. Hetzelfde kun je ook doen, maar dan geldt de inzet voor 12 nummers uit een hele kolom. Andere veel gebruikte outside bets zijn de inzetten op kleur. Hierbij kan je inzetten op alle rode nummers of zwarte nummers.

Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor alle even nummers of oneven nummers, waarbij je dus ook in totaal 18 nummers hebt die mogen vallen voor een winst. Tot slot zijn er bij het spelen met de outside bets ook opties om op opeenvolgende nummers in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inzet op lage nummers van 1 tot en met 18. Daarnaast is het ook mogelijk om de hoge nummers te kiezen, waarbij je in zal zetten op de nummers 19 tot en met 36. In alle gevallen geldt dat de 0 als enige geen winst op zal leveren.

Winnen met je inzet
Het spel begint uiteraard pas als je de inzet hebt geplaatst. Je kunt het balletje in het roulettewiel laten draaien door op spin te klikken. Speel je live roulette dan zal de dealer het balletje in het wiel draaien om de uitslag te bepalen. Wanneer het balletje tot stilstand komt zijn er natuurlijk meerdere winsten mogelijk. Het kan zijn dat je gewonnen hebt met een inside bet, maar ook winsten met outside bets kunnen tegelijkertijd behaald worden. Eventueel gewonnen geld zal direct aan je tegoed toegevoegd worden zodat je direct weer verder kunt spelen in dezelfde ronde. Je kunt met dezelfde inzet spelen, maar uiteraard ook weer een geheel nieuwe inzet plaatsen.